tiistai 13. marraskuuta 2012

Akkin ja Robinin uudet seikkailut

Meillä on alkanut uudet hoitokuviot monellakin tapaa. Suuri muutos Robinin arkeen tuli kun se sai seurakseen serkkunsa muutama viikko sitten. Mummilla pitää varmasti kiirettä kun päivisin on kaksi taaperoa hoidettavanaan. Iltapäivisin kuvioon liittyy vielä Batman. Se nimittäin haetaan porukalla päikkäreiden jälkeen päiväkodista. "Akkin" liittyminen poikien arkeen on tietysti suuri rikkaus. Serkuksista on seuraa toisilleen ja heistä tulee varmasti läheisiä. Mummikin on maininnut, että on tietyllä tavalla helpompaa kun on kaksi taaperoa yhden sijaan, onhan heistä seuraa toisilleen. Kunhan Robinin jatkuva pienemmän serkkunsa kiusaaminen loppuu, helpottuu varmasti arki.

Toinen muutos hoitokuvioissa on se, että mummilla alkoi putkiremontti ja päivähoito tapahtuu nyt muutaman kuukauden vuoroin meillä ja Akkin kotona. Tämä kuvio sujuu mummin mukaan mukavasti. Tietysti omassa kodissa olisi varmasti helpompaa aikuisen kannalta, mutta onhan tämä vaan väliaikaista.

Mummi on kuulemma nukuttanut taaperot suloisesti molemmat Robinin alasänkyyn. Voin vaan kuvitella, miten söpösti ne siellä pötköttää eri päissä sänkyä. Tästä propsit mummille, en ole kertaakaan saanut Robinia nukkumaan päikkäreitä sisällä, saatikka toinen lapsi lähellään. Taaperot kuulemma kopauttelevat tuplavaunuissa vuorotellen toisiaan päällään, jonkin asteinen hellyydenosoitus kai.

Toisiin tutustuminen tekee varmasti molemmille hyvää eri tavoilla. Akki kun on tottunut olemaan omissa oloissaan ja Robin taas saamaan mummin jakamattoman huomion. Molemmat oppivat väkisinkin sosiaalisia taitoja. Robin oppii jakamaan huomiota ja käyttäytymään serkkunsa kanssa, Akki taas oppii jakamaan leikkejä ja uusia taitoja vanhemmalta serkultaan. Osa näistä taidoista tosin tuskin on Akkin vanhempien toivomuslistalla. Vai onko aivoton kiipeily, toisten mätkiminen tai dvd- levyjen rikkominen elintärkeitä taitoja jatkoelämää ajatellen? Noh, voihan Robin opettaa serkulleen myös vatsapieruja ja kuperkeikkoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Komenttisi on iloni, kiitos!