sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Lapsiperhe sohvakaupoilla

Tunnelmallista marraskuista sunnuntaita kaikille! Meidän perheessä päivä hujahti aamupäivällä ulkoillessa, päikkäreitä porukalla vedellessä ja iltapäivällä sohvakaupoilla. Viikonlopun kruunasi Italian Toscanasta suoraan Avignonesin tilalta saapuneet laatupullot, jotka noudettiin mun vanhemmilta Espoosta. Avattiin yksi Rosso di Montepulciano kana-pekonipastan kylkeen ja hyvää oli!


Sohvakaupoilla oli aika legendaarinen lapsiperheen ostotilanne. Se meni kutakuinkin seuraavasti. Oltiin kartoitettu etukäteen netistä sohvat niin, että tiedettiin tehdä täsmäisku Askoon. Lanternassa oltiin juuri tällä viikolla avattu uusi liike ja kaikki tuotteet oli extra-alennuksessa. Näin suunnattiin sinne molempien poikien nuokkuessa takapenkillä, vaikka oltiin juuri herätty päikkäreiltä.

Kaupassa todettiin heti alkuperäisesti suunnittelemamme sohvan olevan aivan turhan kookas ja tykästyttiin heti sen viereiseen vastaavaan pienempään versioon. Hintakin oli tässä yksilössä kohdillaan. Lapset alkoivat levottomaksi jo ennen kun saatiin henkilökuntaa palvelemaan meitä. Näin olleen jako oli selvä. Pankkiiri juoksi riehuvien lasten perässä, joista toinen repi valkoista joulukuusta ja yritti kaataa jättimäistä Kupla-valaisinta. Mä koitin mahdollisimman tehokkaasti kysellä kangasvaihtoehdoista ja niiden pesukäytännöistä.

Hyvin pian päädyin myyjän kanssa (Pankkiirin sivukorvalla kuunnellessa) "Askon myydyimpään" kangasvaihtoehtoon, joka oli laadukasta, likaa hylkivää ja täysin normaalisti konepestävää. Musta hienoimman näköinen kangas oli kuivapestävää, joten samantein se siitä. Väriksi valitsin vaalean harmaan ja kun pyysin Pankkiiria sanomaan mielipiteensä kankaasta, oli piipahtaminen sohvan luona kovin vikkelää. Robin kiipeili jo nojatuoleissa ja Batmani valitti levottomana kuumuutta. Mainitsin hymähdellen myyjälle, ostopäätöksien olevan meidän perheessä tietyistä syistä usein varsin nopeita. Pääasia kuitenkin, että lähdettiin liikkeestä tyytyväisinä ostovalintaan, lasten rikkomatta mitään kuukausipalkkaamme kalliimpaa ja kenenkään edes meitä pahasti vilkuilematta. Saamme sohvan kotiinkuljetettuna ennen joulua ja vanha viedään mennessä  Loistavaa!



(www.asko.fi)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Komenttisi on iloni, kiitos!