maanantai 26. marraskuuta 2012

Tuuletettu

Tukholma. Pohjoimaiden helmi. Siellä vietimme Päivin kanssa viikonlopun. Oli muuten ihanaa! Täydellistä. Tässä tulee matkakertomus.

Intoa puhkuen saavuimme lentokentälle lauantaiaamuna. Reissuamme tosin varjosti onneksi onnellisesti päättynyt ystäväperheen tragedia. He olivat Tukholmassa sairaalassa, joten meidän kaksostyttöjen tapaaminen oli epävarmaa. Pääasia, että tilanne oli vakaa ja perhe yhdessä.

Koska etukäteen sovitut aamuskumpat kentällä oli saatava ja kuvat tilanteesta napsittava, tuli meille jopa hieman kiire koneeseen (kaksi minuuttia oli aikaa kun saavuimme bordingiin, uups). Kuitenkin onnellisina koneessa korvat lukossa suunnittelimme tulevaa muutamaa päivää.


Löysimme täysin mielivaltaisesti ylihintaisen junamatkan jälkeen helposti hotellille. Kiitos Päivin loistavan suuntavaiston. Olimme hieman turhan ajoissa (paikallista aikaa 11 maissa), joten emme saaneet vielä huonetta. Jätimme matkatavaramme ja lähdimme köpöttelemään etsien lounaspaikkaa.


Meillä oli todella selkeä mielikuva millaista lounasta molemmat tahdoimme. Raikas ja ruokaisa salaatti ja isot lasit hyvää valkkaria. Tämän tyyppistä salaattibaaria, ei meinannut helposti löytää, sillä stannardimme paikan tunnelman suhteen olivat korkealla. Se varmaan vajaan tunnin kaupungilla köpöttelyn ja etsimisen vaiva palkittiin parhaalla mahdollisella tavalla. Löysimme ihan täydellisen ravintolan. Salaatti oli jotain sanoinkuvaamattoman hyvää ja miljöö kohdillaan. Palvelu ja hintatasokin kohtasivat. Olimme täydellisesti tyydytettyjä jatkamaan vapaapäiväämme shoppailun merkeissä.



Kävimme kuitenkin ensin hotellilla viemässä romppeemme huoneeseen ja antamassa imettävälle äidille helpotusta pumpusta. Ihastuimme heti huoneemme kokonaisuuteen. Mitä muuta toisaalta voisi viiden tähden hotellista odottaa. Moderni, meidän makuun sisustettu, king size sängyllä varustettu huone, jossa oli yhteensä neljä design pöytälamppua. Kelpaa. Mutta ei me Tukholmaan tultu hotellissa hengaamaan. Hyvin pian palasimme muutaman sadan metrin päässä sijaitsevaan keskustaan, jossa ravasimme muutamat vaatekaupat läpi.



Shoppailun välissä piti tietysti vähän väliä pistäytyä lasilliselle. Ettei vaan tule nestehukka. Valintamme näiden suhteen osottautuivat taas todella hyviksi. Tunnelmalliset viinibaarit olivat se meidän juttu.




Huomasimme, että reissumme oli hieman turhan lyhyt tehokkaaseen shoppailuun, mutta löysimme silti molemmille muutamia kivoja asusteita. Päätimme jatkaa shoppailua seuraavana päivänä. Kaupunki oli hämärtynyt ja jouluvalot pääsivät kauniisti esille.




Palasimme taas pikaisesti hotellille vaihtamaan asuja. Kello näytti tässä vaiheessa jo kahdeksaa paikallista aikaa, eli meillä oli jo vähän hoppu illallista ajatellen. Silti napsimme muutaman otoksen itselaukaisevalla. Lopputulos oli hieman laadultaan kyseenalainen, mutta tunnelmalta hulvaton.

Mulla Tukholmasta ostetut housut ja paita, Päivillä huivi ja korut.
Päädyimme samaan paikkaan syömään, jossa olimme aikasemmin olleet lasillisilla. Paikka osottautuikin harmiksemme pettymykseksi. Vaikka tunnelma, sisustus ja palvelu pelasi, oli viini ja ruoka kehnoa. Joudun ensimmäistä kertaa elämässäni palauttamaan annokseni keittiöön. Tilaamani ankka oli aivan raakaa. Uusi yritys ei myöskään ollut onnistunut. En muuten tilaa enää koskaan ravintolassa ankkaa. Päivinkään pihvi ei tosin ollut kummoinen, joten voi olla, että ravintolan lihojen laadussa oli korjattavaa.

Tässä vaiheessa en ollut vielä maistanut ankkaani
Hyvien yöunien jälkeen ja kotitarkastussoittojen jälkeen oli edessä ehkä reissun kohokohta - hotellin aamiainen. Se lunasti kyllä kaikki etukäteiskehut ja -odotukset, sillä kaikki oli taivaallista.


Hotellin aulan kaunis avotakka
Meillä oli vielä muutama tunti aikaa ennen lentokentälle lähtemistä, joten kiesimme kaupungilla muutamat putiikit ja kävimme lounastamassa kanasalaatit.



Paluulento meno rattoisasta juoruillessa ja toki puheenaiheena oli jo lapset. Ikävä ei pahasti ehtinyt reissulla tulla, mutta toki jälleennäkeminen kutkutti. Kotona odottikin onnelliset lapset ja tapahtumarikkaan viikonlopun kuulumiset vaihdettiin kilpaa. Nyt on mammat tuuletettu.



1 kommentti:

  1. Reissu oli niin kohdillaan! :) Tällaisia rentoutumissettejä lisää :D

    VastaaPoista

Komenttisi on iloni, kiitos!