sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Lomailu käy työstä

Pienten lasten vanhempina käsitys lomailusta on kääntynyt päälaelleen. Enää se ei tarkoita aamulla pitkään nukkumista, kaupunkimatkailuja, ystävien kanssa humppaamista ja milloin vaan urheilemista. Musta rehellisesti tuntuu, että viime kesän loma sekä nyt joululoma on monella tavalla rankkaa. Lapset siltä osin vaativassa iässä, että osaavat ottaa osansa. Rutiinit ovat lomalla hakusessa ja se näkyy lasten levottomuutena. Myös oma yksinoloaika on kortilla, koska töissä käydessä sitä riittää liikaakin. Lomaillessa odotukset mukavista vaivattomista hetkistä ja perheretkistä on myös väärinä oletusarvoina.

Onneksi osa lomailun eduista edelleen pitää. Pizza perjantai olusella tai punkulla höystettynä on mahdollista minä päivänä tahansa. Myös päikkärit voi halutessaan vetää. Herkkupäivä on joka päivä. Urheiluun meillä on myös Pankkiirin kanssa vuorot ja onhan meillä ihanan lähellä asuvia sukulaisia, joille pojat lykätä yhteisen salihetken ajaksi. Ja onhan se mukava todeta, että arki rules.






3 kommenttia:

  1. Ihana tuo leipuri odottamassa pullaansa kieli pitkällä :)

    VastaaPoista
  2. Tässä viikon kotona röhnöttäneenä ja tänään sorvin ääreen palanneena voisin yhtyä siihen että "Arki rules". Aamuisin meillä ei "lomalla" nukuta kun mukulat herää siinä seiskan jälkeen ja aamupalan syönti on yhtä huutokonserttia, eli vaikka rouva antaisikin minun nukkua, itku ja huuto sen estää (ja toisinpäin). Tietenkään molemmat pennut eivät nuku päikkäreitä ja jos harvoin molemmat suostuvat nukkumuaan, ei se tapahdu ainakaan samaan aikaan. Isin ja äidin "oma aika" alkaa klo 21... ja siinä vaiheessa on niin väsy ettei ettei jaksa muuta kun painua pehkuihin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se menee. Jokainen roskien vientireissu ja lenkki on arvokasta omaa aikaa, josta pitää nauttia. ;) Mä pääsen töihin lepäämään kymmenen päivän päästä. :)

      Poista

Komenttisi on iloni, kiitos!