maanantai 10. joulukuuta 2012

Näin laulan tuunailen

En varsinaisesti ole mikään käsityöihminen, enkä tykkää leipomisesta tai askartelemisesta. Olen tällä saralla ehkä hieman äijämäisempi, sillä rakastan tuunailla huonekaluja. En todellakaan ole siinä mikään taituri, mutta innokkuutta löytyy ja kun inspiraatio osuu kohdalle on suunnitelma vaan toteutettava ja yleensä pian. Olen muunmuassa maalannut lasten sängyn aamulla kuuden aikaan Batmanin taaperona katsoessa viereisessä huoneessa muumeja ja Pankkiirin vielä nukkuessa. Mulla on juuri nyt pari projektia suunnitteilla, katotaan millä aikataululla. Tässä listaa aijemmista projekteistani. 

Vanha puistonpenkki
Sain sen ystävältäni, jonka oli löytänyt sen kirppikseltä, eikä sen asunnosta löytynyt aika vaativan malliselle penkille paikkaa. Hion penkin ja petsasin tummalla läpikuultavalla sävyllä.

ENNEN
JÄLKEEN
Penkki on löytänyt nykyisessä asunnossamme käytännöllisen paikan eteisessä. Siihen on helppoa upottaa takalistonsa kenkiä poisottaessa ja arkisin se toimii lasten ulkovaatteiden röykkiönä. Penkki on kooltaan ihan nappi eteisen putkulaiselle käytävälle vastapäätä peilikaappia.


Pankkiirin ja veljestensä vanha jatkettava taaperon puusänky
Hion ja maalasin sen (aamukuudelta, kuten alussa kerroin) valkoisella kiiltomaalilla. Pinnasta jäit tarkoituksella (ja laskuudesta) vähän epätasainen ja rosoinen.

ENNEN
JÄLKEEN
Vanhat pinnatuolit
Metsästin pinnatuoleja yht. 10 kpl erilaisista nettikaupoista käyttettyinä. Niistä kaksi on aitoja Ilmari Tapiovaaran Fannett- tuoleja kun loput jotain jäljitelmiä. Haimme niitä ympäri pääkaupunkiseutua ihmisten kodeista. Maalasin 8 kpl kiiltomaalilla valkoiseksi ja kaksi jätimme toinen keltaiseksi ja toinen siniseksi, koska ne sopivat hyvin lastenhuoneeseen (Katso kuva yllä).

JÄLKEEN
Ne aidot Fannetit löysivät paikkansa keittiöstä. Niitä hakiessamme saimme kaupanpäälle ikilevystä tehdyn jatkettavan pyöreän valkoisen pöydän. Pöytä on monesta syystä meille ihan täydellinen. Se on meidän keittiön tyyliin sopiva sekä erittäin helppo pitää puhtaana. Ikilevy ei ole saanut nimeään turhaan. Jatkettavuuden takia myös kätevä juhlissa.


Loput kuusi pinnatuolia löysi paikkansa olkkarin ison jatkettavan pöydän ympäriltä. Pöytä on toiminut erinomaisesti jo äitini lapsuuden kodissa. Silloinkin sen ympärillä oli kuulemma pinnatuoleja. Pöydän saa jatkettua niin, että parhaimmillaan sen ympärille on mahtunut 12 ihmistä. Isommalla porukalla syödessämme siirrämmekin keittiöstä pari tuolia lisää ison pöydän ympärille tai päätyihin. 



Pankkiirin isoisän vanha pieni lasten pinnatuoli
Alkuperäinen väri oli kulunut tammi. Maalasin sen valkoiseksi. Näin se sopii oikein mainiosti poikien huoneeseen.






6 kommenttia:

  1. Todella kivoja tuunailuja! Itsekin haaveilen samanlaisista puutöistä. Kun olisi ensin se verstas. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:) Kesällä on helppo tuunailla kun se voi tapahtua vaikka lasitetulla parvekkeella ;)

      Poista
  2. Tosi kivasti olet tuunaillut! Mulla on vastaava vasta edessä, 6kpl samallatavoin metsästettyjä pinnatuoleja odottamassa, siis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaan :) Se oli aika vaivaton projekti. Varsinkin kun ei tee kaikkia samana päivänä. Tsemppiä projektiin!

      Poista

Komenttisi on iloni, kiitos!