keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Päiväkodin joulupolku

Batmanin päiväkoti järjesti eilen toistamiseen perinteisen joulujuhlan sijasta ulkona pidettävän joulupolkutapahtuman. Syynä tähän ratkaisuun on ilmeisesti ensi sijaisesti tilan puute sisätiloissa. Oli syy mikä tahansa idea on loistava! Tulee ulkoiltua koko perheen kanssa sisällä istumisen ja piparin puputtamisen sijasta. Ei myöskään tarvitse riisua ja pukea lapsia uudestaan juuri päiväkodista hakemisen jälkeen. Myös ulkona hämärässä tulee loruihin ja leikkeihin ihan uutta taikaa. Lunta sateli maltillisesti ja pihalle oli levitetty lyhtyjä ja kynttilöitä.

Joulupolku oli tarkkaan suunniteltu ja teemana oli eri elementit, maa, jää ja ilma. Ilmeisesti sama teema on seurannut toiminnassa pitkin syksyä. Maarastilla lasten ja vanhempien tuli esittää eri suomalaisia maassa eläviä eläimiä. Muut arvailivat. Yllättävän hauskaa ja itse pääsin esittämään hirveä. Ilmarastilla ihmeteltiin revontulien taikaa. Lapset olivat maalanneet kauniin värisen lakanan, jota heiluteltiin lasten yläpuolella. Kivaa varsinkin pienemmille lapsille. Jäärastilla piti etsiä hangesta lasten etukäteen jäädyttämiä eri värisiä jääpalikoita. Yksi rasti oli vielä jäljellä ja siinä aikuisille laitettiin päähän poronsarvet ja me vedettiin kulkusten säestyksellä lapsia juosten pulkassa.

Lopuksi tarjolla oli lasten leipomia pipareita ja lämmintä glögiä. Ne maistui aika hyvälle kun tossa vaiheessa mulla oli jo vähän kylmä. Olisi muuten tapahtumalla ollut vähän eri tunnelma, jos olisi ollut lumetonta, harmaata ja satanut vaikka räntää.



2 kommenttia:

Komenttisi on iloni, kiitos!