sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Vanhemmuuden inhokkilista

Ne epämiellyttävät ja ärsyttävät tilanteet lasten kanssa. Ne kun hermot ensin kiristyy ja tilanteen kärjistyessä palaa loppuun. Kaikilla on varmasti lapsista ja omasta luonteesta riippuen eri inhokit. Tässä mun top kolme lista. Kaksi ensimmäistä on aika usein sellaisia, että kun tilanne on ohi ja sovittu, suututtaa vielä hetken suunnattomasti. Mutta kun aikaa on kulunut useita tunteja ja ollaan jo ihan eri tunnelmissa, tuntuu ne aika pieniltä jutuilta. Kuitenkaan niiden ärsyttävyyttä ei pidä aliarvioida.

1. Lähteminen

Varsinainen kestoinhokki varsinkin näin talvella. 80% minne vaan kotoa pois menemisistä onnistuu suhteellisen kivutta. Mutta auta armias ne kerrat kun siitä tulee hankalaa. Hiki. Meteli. Ärtymys. Meillä Robin on vasta aloittanut veteläksi vääntymisen ja pakoon juoksemisen pukemisen yhteydessä, mutta ajoittain Batman tekee sitä edelleen. Se tosin ei mene veteläksi, vaan jotain pahempaa. Se aloittaa suunnatoman vastaan taistelun. Ja ihan sama vaikka oltas sirkukseen menossa niin jos se vastustelushow alkaa, on se peruuttamatonta. Ton kokoista ja vahvusta temppuilijaa kun ei ihan helposti väkisin pue, niin kärjistyy tilanteet joskus siihen, että Batman löytää itsensä pihalta sisävaatteilla. Johan alkaa haalarit heilua kun pakkanen puraisee.

Kahden lapsen kanssa minne vaan lähtemisestä voi pahimmillaan tulla ihan maailman lopun meininkiä. Tänään esim. pulkkamäkeen lähtiessä Batman kenkkaili pahasti ja Robin huutoitki kuumuttaan. Ei siinä mitään kun oli kaksi aikuista paikalla, mutta yksin noi tilanteet tekee oman olon aika pieneksi. Siihen kun lisää kiireen ja oman tukalan kuumuuden on inokkikeitoksen resepti valmis. Vastaiskuna parhaiten havaittuina toimii itsensä ihan viimeisenä pukeminen ja sata kertaa kymmeneen laskeminen. Kun hermot alkaa palaa ja volyymit kasvaa omallakin kohdalla, usein lapsi saa vaan lisää polttoainetta vastusteluunsa.


2.Nukuttaminen

Hyvänä kakkosena tulee nukuttaminen päikkäreille tai yöunille. Ne osaa myös olla pahimmillaan todella raastavia. Varsinkin jos on tottunut, että ne sujuu kivuttomasti ja tulee jokin uusi vaihe, jolloin päikkäreille meno ja iltanukutukset eivät sujukaan totuttuun malliin. Tähän parasta on aina asennoitua ja varautua ikään kuin pahimpaan, eikä suunnitelmia nopean nukuttamisen jälkeiselle vapaa-ajalle saa olla. Kun nukuttaminen sitten tapahtuukin joskus nopeasti, voi yllättyä vaan positiivisesti.


3. Pissattaminen

Batmanilla on ollut siitä asti kun kuivaksi oppi ongelmia malttaa mennä vessaan ajoissa. Housuvahingot ovat äärimmäisen harvinaisia, mutta se äreys ja kiukuttelu pissahätäisenä on todellinen rasite. Miettikää nyt itsekin, miten ärsyttävää on kulkea vaikka kaupungilla kupla otsassa kun sopivaa vessaa ei löydy. Äitinä tunnistan tämän tunteen lapsessani heti. Kiukuttelu on varsinkin kylässä tai kaupungilla kun vessa ei ole tuttu, varsin tukalaa koko perheelle. Jotenkin niin turhaa kun vessa usein kuitenkin olisi lähellä. Lääkkeenä meillä on ollut puhdas lahjominen tai pelottelu. Purkan saa, jos käy koittamassa pissaamista ennen kotoa lähtemistä tai näkee painajaisia, jos menee pissahädässä nukkumaan.



Voisin kuvitella, että esim. syöttäminen, julkiset känkkikset, mustasukkaisuus ja vaikka automatkat voivat olla joidenkin kärkilistaa. Joillain vaikka monille mukavat kylpeminen tai muut perustoimet voivat tuottaa ylitsepääsemättömiä ongelmia.  Mitkä ovat teidän inhokkeja?

5 kommenttia:

  1. Heh. Tässä juuri nukutin meidän tyttöä viimeiset 1,5h, ja olen niiiiin samaa mieltä, että se on yks inhokki! Huhhuh.. ;)
    Lisää tulee varmaan sitä myötä kun tytön ikä lisääntyy.. :P

    t.Karin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh, aika pitkä nukutus! Kun joskus varttikin taistelua on liikaa. Tsemppiä ja toivottavasti masuvaivat on helpottuneet?

      Poista
    2. Noh niinpä!.. Välillä (lue: harvoin!) selviää vartissa, mutta aivan liian usein menee yli tunti.. :/ Kun toinen haluaisi kovasti seurustella ja jutella..! Tuttikaan ei pysy suussa kun juttua riittää loputtomiin! :D
      Vähän on onneksi helpottaneet masuvaivat neidillä.. mutta sitten kun niitä vielä on, niin niitä on yöllä - ja sitten valvotaan...! :P

      --
      Karin

      Poista
  2. 1) Syöminen tai siis syömättömyys, ruuan sylkeminen, heittäminen ja muu sikailu ruokapöydässä. Tyttö osaa kyllä syödä hyvin ja siististi ja ihan itse, jos vaan HALUAA.
    2) Mustasukkaisuus: §taaperoiden kovakourainen "halaaminen", läpsiminen ja pureminen. Nyt on meneillään jokin ikävä vaihe, jossa tyttö innostuessaan/mustasukkaisena muistuttaa lähinna hullua vapaapainijaa..
    3)Känkkäränkät ja EI. Tiedän että tyttö ei ole vielä läheskään uhmaiässä, mutta meillä itkupotkuraivarit ja Ein sanominen, ennen kuin tyttö on kuullut edes mitä ehdotan on jo välillä ihan arkipäivää, näin puolentoista vuoden iässä.

    Muuten Batmanin ja Robinin serkkutyttö on aivan valtavan ihana <3

    Tässä meidän top kolme tällä hetkellä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin kuvitella, että syöttäminen voi olla paha. Jotenkin ruoka on niin pyhä asia.

      Meillä Robinilla kanssa toi sättimisvaihe, vissiin kuuluu ikään. En ole vielä varma kumpi toimii meillä paremmin poisohjaaminen ja hämääminen jollain muulla vai se ikuinen kieltäminen ja kuningas EI. Tuntuu, ettei oikein kumpikaan.

      Poista

Komenttisi on iloni, kiitos!