perjantai 11. tammikuuta 2013

Pankkiiri sisustaa


Ollaan etsitty jo jonkin aikaa lukuisille lehdillemme jotain kaunista ja järkevää säilytysratkaisua. Vaihtoehdot ovat vaihdelleet suuresta metallisesta häkkeröstä siroon kankaiseen telineeseen. Nykyään lehdet lojuvat pöytien reunoilla, sohvalla, kirjahyllyssä ja ties missä ja olisi mahtavaa saada ne kauniisti yhteen paikkaan. Sisusteellisestikin ovat lehtien säilytysratkaisut usein tarkkaan harkittuja. 

Toinen käytännön puutos olkkarissamme on sivupöytä, jolle laskea vaikka kahvikuppinsa. Ei siis mikään suuri sohvapöytä vaan pieni ja mieluiten pitkulainen, jotta se sopeutuu näppärästi sekä sohvan viereen, että tarvittaessa eteen.  

Pankkiiri yllätti mut muutama päivä sitten ehdottamalla molempiin hankintoihin vahtoehtoja. Yllättämisellä en tarkoita sitä, ettei Pankkiiria yleensä kiinnostaisi sisustusasiat, vaan sen ehdottamat ratkaisut. Tai lähinnä niiden väri. Valmistaja on klassikko Artek ja suunnittelija taituri Alvar Aalto, joten ainakin mieheni ymmärtää laadun perään käytännöllisyyttä unohtamatta. Todistaahan se jo vaimovalintasakin, keh, keh. Artekissa tunnetusti säilyy hyvin jälleenmyyntiarvo eikä ne varmastikaan saa kolhuja ihan joka pikkuauton lyönnistä. 

Kuten mainitsin, oli väri se seikka, joka minut näissä yllätti ja sai alussa epäröimään. Se on nimittäin kirkkaan punainen. Hetken sulateltuani ja Pankkiirin mulle asiaa perusteltua lämpenin ideaan. Itse asiassa olin hieman pettynyt itseeni kun en ollut uskaltanut edes harkita itse noin ”rohkeita” valintoja. Mä kun pitäydyn aika usein niissä valkoisessa, harmaassa sekä maanläheisessä värimaailmassa.  

Tämä* lehtiteline, joka on tarkoitettu halkojen kantamiseen ja säilyttämieen lähti heti postiin, sen ollessa alessa aina niin ihkussa Finnish Design Shopissa. Sivupöytänä olisi tarkoitus pitää alla näkyvää väripilkkua, mutta ongelma on nyt mistä sen saisi? Artekin sivuilta tuotetta ei enää edes löydy, lienee loppuunmyyty kausituote. Käytettynä sen voisi saada huomattavasti edullisemmin, mutta koska tuote on niin tuore, niin sitä ei varmaan vielä kauheasti myydä kuin uutena. Ja arvatkaa mikä harmittaa tässä eniten? Kyseinen ritiläpenkki oli Finnish Design Shopissa aletuotteiden joukossa vielä eilen ja tänään aamulla. Aina näissä pitää olla niin nopea. Ei kun metsästyshommiin. Laittakaa ihmeessä vinkkejä, jos tiedätte mistä se voisi löytyä. Katsoin perinteiset Huuto.netin, Torin ja Keltaisen pörssin läpi tuloksetta. Artekin Outletissa voisi myös käydä, jos vaikka löytyisi jokin hieman värivammainen yksilö edullisesti. 






(Postaus sis. yhteistyölinkkejä, jotka on merkitty *merkillä)

5 kommenttia:

  1. Onko se tämä sama http://www.laatukaluste.com/huonekalut/tasot/artek-ritilapenkki-153a-p-453.html ? Tosin ei missään alessa tuolla :)

    Muutin blogini osoitetta joka vaikeuttaa sinne halutessaan löytämistä ;) Nimeä klikkaamalla löytyy silti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löysin saman linkin, mutta ikävä kyllä se viel Finnish Design Shopin sivostolle, jossa tuotetta ei enää ole. Ja hinta 80 euroa enemmän kuin olisi aamulla ollut. Kiitos avusta! Katson tosi bligiasi edelleen. :)

      Poista
    2. No aattelinkin et ootte varmaan jo saman linkin löytäneet, mut varmuuden vuoksi :D

      Poista
  2. Meillä on tuo Kanto lehtitelineenä, mutta eri värisenä ;)

    VastaaPoista

Komenttisi on iloni, kiitos!