perjantai 1. maaliskuuta 2013

Iholla loppuu

Kotona äitiyslomalla katsoin Iholla-sarjan ekaa tuotantokautta aina lasten nukkuessa päikkäreitä. Se kuului päivän ehdottomiin kohokohtiin. Sama teema jatkuu edelleen. Jos mulla on jäänyt se kotona syystä (väsymys) tai toisesta (Pankkiirin fudis) katsomatta, katson sen töissä lounastunnilla. Jotenkin noiden henkilöiden maailmaan pääsee aika syvälle sisään ja ottaa vaikutteitakin omaan elämäänsä. Esimerkiksi viime kaudella suunnittelin itselleni Parturi-kampaaja Pian hiustyyliä kun taas nyt haaveilen Venlan liukuvärijuurikasvusta.

Luin juuri Wikipediasta, että sarjan viimeiset jaksot näytetään ensi viikon aikana. Voi ei! Toisella tuotantokaudella jaksoja on yht. vaan 32 kun ekassa niitä oli 40. Tuntuu,että juuri on vasta päässyt kunnolla addiktoitumaan. Tosin ymmärrän, että tuotannolle on vedettävä raja, sillä noitahan voisi jatkaa loputtomiin. Idea kun on näyttää perus ja usein tylsääkin elämää, jossa ei ole alkua tai loppua.

Palatakseni sarjan alussa latelemiini mielipiteisiin, joista tänne kirjoitin. Merkittäviä muutoksia niihin ei ole tullut, mutta ehkä suosikit on hieman vaihtaneet järjestystään. Mielenkiintoisin ja hauskin tyyppi on edelleen sympaattinen Venla. Toivoton rakkaussuhde perheelliseen mieheen ei tietenkään ole hyväksyttävää, mutta eimeidän katsojien kuulu sitä henkilökohtaisesti ottaa. Joka kerta liikutun kunVenla kyynelehtii silmät päästään sen toivottoman rakkauden perään. Ei voi olla helppoa.

Tiukasti kantapäillä tulee kolmikko Sanni, Claudia ja Johanna. Kaikki eri syistä mielenkiintoisia. Sannin itsensä hakeminen, epävarmuus ja saamattomuus osaa olla ärsyttävää, mutta kuitenkin uuden työpaikan myötä tullut toivo ja ilo on palkitsevaa. Jotenkin myös Sannin elämänvaiheeseen samaistuu, kuka ei olisi ollut nuoruudessaan epävarma ja ulkopuolisille epäkiitollisen oloinen. Varmasti Sannilla pian selkäranka vahvistuu ja itsetunto kohoaa.

Claudian uskomattoman rankka elämäntilanne ja rakkaus poikakatraaseensa on liikuttavaa. Huoli teinipoikiensa menoista ja irtipäästämisen kipu on käsinkosketeltavaa. Rempseä ja olosuhteista johtuen aika paljon valittava äiti on ideaali tähän formaattiin. Ja ne pojat pelaa lätkää, apua. (Tarkoitan tällä varusterumbaa ja taloudellista taakkaa)

Johannan vilpitön ja ehkä naiivikin asenne rakkauden etsimiselle on aika söpöä. Ja sen poika on niin ihana! Johannassa kuitenkin välillä vilahtaa filmaamisen merkkejä kameran edessä. Mutta kai se olisi kenelle vaan vaikeaa käyttäytyä normaalisti kameran linssi naamassa kiinni.

Marketasta en edes viitsi sanoa mitään. Lapsi, mikä lapsi.

Toivottavasti tavataan uusien ja yhtä monipuolisten naisten merkeissä ensi vuonna!

7 kommenttia:

  1. Mä oon ihan tosissani yrittänyt saada heräämään sympatiaa myös Markettaa kohtaan koska kirjoitin siitä aika kurjasti omassa blogissa ja mun tuli siitä tosi huono omatunto. Vaikka se onkin aivan eri galaxista kuin minä, sekä nyt että silloin kun itse oli 18, niin onneksi sitä Marketankin herkkää puolta on nähty, esim opiskelujuttujen aikana. Vaikka tyty on itse monesti korostanut että ihmiset ei tykkää hänestä ja hän ei tykkää ihmisistä niin kylläpä vaan esim opiskelukuvioissa se on näyttänyt olevan aika kova paikka olla yksin. Vaikka Marketta on edelleen se "inhokki" niin hän on noista ainoa kenestä ois mun mielestä mielenkiintoista nähdä uusi satsi jaksoja vaikka viiden vuoden päästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri katsoin eilisen jakson ja kyllä mun sydän heltyi hieman Marketalle. Valitteli "kulissi-itsentuntoaan", joka näyttää päälle vahvalle, mutta sisällä vielä kehitettävää.

      Ja hyvä pointti toi viiden vuoden päähän kurkkaaminen, sillä ois eniten muutosta varmasti tiedossa! :)

      Poista
  2. Voi, nytkö se jo loppuu! Olen vähän tipahtanut kelkasta, kun menemme nukkumaan aina kympin aikoihin. Yleensä olen sitten katsonut perjantain uusintoja, mutten niitäkään kaikkia. Yhdyn kyllä mielipiteeseesi noista sarjan naisista. Ovat kaikki omalla tavallaan mielenkiintoisia. Tykkään kyllä sarjasta ja tykkäsin edellisestäkin kaudesta, jota seurasin tiiviimmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi kaikki löytyy Ruutu.fi- palvelusta, jos kiinnostaa käydä maratonina katsomassa. ;) Jäädään odottelemaan seuraavaa kautta! :D

      Poista
  3. Ai kamalaa, sekö loppuu jo nyt?! Oon koukuttunut kyllä aivan kokonaan. Mulla on itseasiassa identtiset ajatukset sun kanssa noista naisista ja samaten huomaan ajattelevani liukuvärjäystä hiuksissa, vaikkakin mun hiukset on liian lyhyet näyttääkseen vielä hyvältä... Marketasta näkyy välillä sellaisia vilahduksia joissa se on enemmän sitä mitä voisin kuvitella sen osaavan olla, mutta edelleen se on niin ärsyttävän lapsellinen, ettei vielä mene symppistelyn puolelle.
    Johannasta myös aivan samaa mieltä, aluksi se oli ihan suosikki, nyt ei aivan niin ihan juurikin sen filmaamisen takia, mutta mukava sitä on seurata edelleen.
    Venla ja Claudia on ehdottomasti parhaat, mulla kun on jo yksi lätkänpelaaja poika kotona niin osaan hyvin samaistua ;D

    Sanni onkin sitten jännä juttu, aluksi se oli minusta tosi mitäänsanomaton, mutta nyt se on noussut yhdeksi suosikeista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllätyin itsekin pahasti kun tajusin, että ensi viikko enää. Hyvin ollaan samoilla linjoilla sarjan naisista. :)

      Poista
  4. Ei se lopukaan vielä. Ensi viikon saamme nauttia sarjaa. Wikipediaan ei edelleenkään voi luottaa.

    VastaaPoista

Komenttisi on iloni, kiitos!